Preşedintele Ucrainei a aprobat o lege de majorare a salariilor şi pensiilor, în pofida opoziţiei FMI

Preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, a promulgat o lege de majorare a salariilor şi pensiilor, în pofida opoziţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), care a anunţat că dacă actul normativ va fi adoptat va amâna eliberarea de noi fonduri din împrumutul de 16,4 miliarde dolari aprobat în 2008.

17 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei a aprobat o lege de majorare a salariilor şi pensiilor, în pofida opoziţiei FMI

Preşedintele Ucrainei a aprobat o lege de majorare a salariilor şi pensiilor, în pofida opoziţiei FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să anunţ că am semnat legea", a declarat Iuşcenko.

Parlamentul a aprobat la mijlocul lunii octombrie o lege prin care sunt majorate cu peste 20% salariul şi pensia minimă până la sfârşitul anului viitor. Premierul ucrainean, Iulia Timoşcenko, a declarat că legea va reprezenta "o bombă atomică plasată sub finanţele statului".

Comisia Europeană a anunţat vineri că va asigura asistenţă financiară macroeconomică Ucrainei sub forma unui împrumut de 500 de milioane de euro, care va sprijini implementarea programului de redresare convenit de autorităţile de la Kiev cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici