Preşedintele UGIR: Patronatele sunt parteneri ai ANAF în diminuarea evaziunii fiscale

Patronatele au discutat, miercuri, cu preşedintele Traian Băsescu despre necesitatea combaterii evaziunii fiscale, subliniind că sunt parteneri ai ANAF în diminuarea acestui fenomen, a declarat, miercuri, preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni.

13 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UGIR: Patronatele sunt parteneri ai ANAF în diminuarea evaziunii fiscale

Preşedintele UGIR: Patronatele sunt parteneri ai ANAF în diminuarea evaziunii fiscale (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

"Noi, cei organizaţi, suntem contra evaziunii fiscale, pentru că cei care fac evaziune sunt concurenţii noştri neloiali, dar este anormal să blochezi conturile unei întreprinderi care nu a plătit o datorie la bugetul de stat, ea având de recuperat TVA de la bugetul de stat mai mult decât datoria. Deci, trebuie făcute proceduri de compensare imediată şi trebuie găsite acele căi care să ducă la reducerea blocajului financiar, care există în economia românească", a spus preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci.

Preşedintele UGIR-1903 a mai spus că patronatele speră ca Guvernul să sprijine aşa cum a promis economia, menţionând că există în acest sens şi sprijin din partea preşedintelui pentru susţinerea şi monitorizarea măsurilor convenite.

Corâci a declarat că discuţia cu preşedintele Traian Băsescu a fost utilă şi că şeful statului şi-a exercitat rolul de mediator.

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a declarat că în cadrul discuţiilor s-au evidenţiat domeniile pe care patronatele le vor susţine în continuare în discuţiile cu autorităţile şi cu partenerii sociali. Printre aceste domenii se numără agricultura şi energia, a precizat el.

Înaintea întâlnirii cu patronatele, şeful statului a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii sindicatelor. Traian Băsescu a participat, miercuri, şi la discuţiile pe buget de la Ministerul Finanţelor, unde a declarat că a fost să prezinte sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României.

Citeşte şi:

Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici