Preşedinţia Ucrainei critică acordul semnat cu Rusia

Preşedinţia Ucrainei se declară "dezamăgită" de acordul în domeniul gazelor semnat cu Rusia, dar nu va bloca contractul, a declarat marţi un oficial din cadrul Administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

14 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia Ucrainei critică acordul semnat cu Rusia

Preşedinţia Ucrainei critică acordul semnat cu Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt dezamăgit. Am ajuns la un acord care, potrivit primelor mele estimări, este mai rău decât cel propus la sfârşitul anului trecut", declară Aleksandr Cilapak.

Întrebat dacă preşedintele Viktor Iuşcenko va încerca să blocheze acordul, Cilapak a răspuns: "preşedintele nu are dreptul legal de a se opune deciziilor de acest fel".

Cilapak este nemulţumit în primul rând de faptul că acordul nu stabileşte o legătură cu comisioanele pe care Rusia le achită Ucrainei pentru a permite tranzitul gazului spre Europa.

Declaraţiile au fost făcute după ce Rusia a reluat livrările de gaze către Europa pe teritoriul Ucrainei, la două săptămâni de la sistarea livrărilor.

Citeşte şi:

Gazprom a reluat livrările de gaz către Europa

Rusia şi Ucraina semnează contractul privind reluarea livrărilor de gaz

Preţul gazului rusesc livrat Ucrainei - 235 de dolari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici