Preţul aurului atinge maximul ultimelor 3 luni, înainte de operaţiunea BCE de finanţare a băncilor

Preţul aurului a atins marţi cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni şi se apropie de 1.800 de dolari uncia, înaintea operaţiunii Băncii Centrale Europene (BCE) de suplimentare a lichidităţilor ieftine puse la dispoziţia băncilor.

371 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului atinge maximul ultimelor 3 luni, înainte de operaţiunea BCE de finanţare a băncilor

Preţul aurului atinge maximul ultimelor 3 luni, înainte de operaţiunea BCE de finanţare a băncilor (Imagine: Shutterstock)

Cotaţia argintului a urcat cu 4%, la maximul ultimelor cinci luni.

"Preţurile aurului şi argintului sunt ridicate de aşteptarea unor noi lichidităţi pe piaţă", a declarat Frank McGhee, trader pentru metale preţioase la compania Brokerage Services.

Aurul spot este în urcare cu 1,1%, la 1.785,51 dolari uncia, după un vârf de 1.789,4 dolari uncia atins în timpul şedinţei.

Contractele americane pentru aurul cu livrare în aprilie sunt în creştere cu 12,3 dolari, la 1.787,2 dolari uncia, volumul tranzacţiilor fiind modest.

Preţul argintului este în urcare cu 3,8%, la 36,69 dolari uncia, după ce a atins 36,74 dolari uncia, cel mai ridicat nivel după 22 septembrie 2011.

Argintul a înregistrat în acest an cea mai bună performanţă de pe piaţa metalelor preţioase, cu un avans de 32%. Anul trecut, cotaţia argintului a suportat o corecţie de 10%, după un nivel record de aproape 50 de dolari uncia atins în aprilie.

Analiştii anticipează că BCE va pune miercuri la dispoziţia băncilor lichidităţi de 500 de miliarde de euro, sub formă de împrumuturi pe termen de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici