Preţul biletelor de avion va creşte, pe măsură ce costurile combustibilului se măresc

  • Preţul biletelor de avion va creşte "fără îndoială" pe măsură ce costurile combustibilului vor creşte, a avertizat un şef al industriei aeriene.
  • Aceste costuri vor fi transferate asupra consumatorilor, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian (IATA).
850 afișări
Imaginea articolului Preţul biletelor de avion va creşte, pe măsură ce costurile combustibilului se măresc

Preţul biletelor de avion va creşte, pe măsură ce costurile combustibilului se măresc

Turiştii trebuie să fie pregătiţi pentru creşterea costului zborurilor, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian (IATA).
 
Zborul va fi mai scump pentru consumatori, fără îndoială", a spus el, adăugând că "preţul ridicat al petrolului" se va "reflecta în preţuri mai mari ale biletelor".
 
Preţul petrolului era deja în creştere pe măsură ce cererea a crescut din nou în economiile care au început să îşi revină după pandemia Covid.
 
Repercusiunile războiului din Ucraina au împins preţurile şi mai sus. Statele Unite au anunţat o interdicţie completă a importurilor de petrol din Rusia, iar Marea Britanie va elimina treptat livrările ruseşti până la sfârşitul anului, potrivit BBC.
 
Liderii Uniunii Europene au declarat că vor bloca majoritatea importurilor de petrol rusesc până la sfârşitul anului 2022. Acest lucru înseamnă că cererea de petrol de la alţi producători a crescut, ceea ce a dus la creşterea preţurilor.
 
Walsh a declarat că preţurile la carburanţi au atins niveluri record şi că "petrolul este cel important element al bazei de cost al unei companii aeriene".
 
Este inevitabil ca, în cele din urmă, preţurile ridicate ale petrolului să fie transferate consumatorilor prin preţuri mai mari ale biletelor".

Probleme de călătorie

Pe lângă creşterea preţurilor la bilete, pasagerii companiilor aeriene din Marea Britanie au fost nevoiţi să se confrunte cu anulări de zboruri pe fondul unor perturbări majore pe unele aeroporturi, inclusiv la Heathrow, Gatwick şi Manchester.
 
Walsh a declarat că pasagerii ale căror zboruri au fost anulate ar putea să nu fie nevoiţi să plătească mai mult pentru a-şi face o nouă rezervare.
 
Dar a spus că aeroporturile care "nu pot face faţă" ar trebui să îşi ajusteze programele acum, "astfel încât să poată găzdui cât mai mulţi oameni posibil".
 
El a menţionat în special Heathrow, care a avut recent probleme cu alimentarea aeronavelor şi cu sistemul de bagaje.
 
„Heathrow cu siguranţă ar fi trebuit să se pregătească mai bine", a spus Walsh. „Ei susţineau că liniile aeriene ar trebui să opereze cel puţin 80% din sloturile lor în perioada de vară. Este clar că nu au prevăzut suficiente resurse pentru a face faţă unui asemenea nivel de activitate, aşa că ar trebui să fiţi critici la adresa Heathrow".
 
Walsh a recunoscut că multe dintre problemele care afectează companiile aeriene şi aeroporturile au fost cauzate de problemele de personal, dar a declarat că nu are "niciun regret" în legătură cu reducerile profunde de personal de la British Airways în timpul pandemiei, când era şeful companiei aeriene.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici