Preţul petrolului a scăzut sub 74 dolari/baril, minimul ultimelor şase săptămâni

Preţul petrolului a scăzut, vineri, sub 74 dolari pe baril, la minimul ultimelor şase săptămâni, din cauza temerilor investitorilor privind soliditatea economiei mondiale.

18 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a scăzut sub 74 dolari/baril, minimul ultimelor şase săptămâni

Preţul petrolului a scăzut sub 74 dolari/baril, minimul ultimelor şase săptămâni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Temerile au amplificat reticenţa investitorilor faţă de plasamentele riscante şi au majorat cotaţia dolarului, cu efect negativ pe bursele de mărfuri.

La ora 16:02 GMT, petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în septembrie, era cotat în scădere cu 1,13 dolari, la 73,3 dolari pe baril, după un minim al şedinţei de 73,19 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 7 iulie.

Contractele cu livrare în octombrie au fost cotate în scădere cu 1,14 dolari, la 73,63 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent cu livrare în octombrie a coborât cu 1,13 dolari, la 74,17 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici