Preţul petrolului a urcat marţi cu 3 dolari

Preţul petrolului a crescut cu circa 3 dolari pe baril în timpul şedinţei de tranzacţionare de marţi faţă de cotaţiile de la închiderea de luni, după ce relaxarea politicii monetare în Australia a determinat reacţii optimiste în pieţe, fiind anticipată creşterea cererii de carburanţi.

11 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a urcat marţi cu 3 dolari

Preţul petrolului a urcat marţi cu 3 dolari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile australiene au redus dobânda de politică monetară cu un punct procentual, iar traderii se aşteaptă ca bănci centrale din alte regiuni şi ţări să adopte măsuri similare, care ar sprijini creşterea economică şi, implicit, cererea de petrol.

Preţul petrolului destinat pieţei americane, tranzacţionat la New York, a crescut cu 3,22 dolari, la 91,03 dolari pe baril până la ora 11:45 GMT. Cotaţia a scăzut luni cu 6,07 dolari, la 87,81 dolari pe baril, după ce a atins, în cursul zilei, minimul ultimelor opt luni, de 87,56 dolari pe baril.

Ţiţeiul Brent, de referinţă la Londra, s-a apreciat cu 2,42 dolari pe baril, la 86,1 dolari.

"Este o oarecare recuperare, dar nesemnificativă comparativ cu scăderile care au avut loc. Ar fi o prostie să ne gândim la un nou trend ascendent", a declarat un analist pentru Reuters.

Investitorii mizează pe reduceri ale dobânzilor de referinţă din partea Băncii Angliei, Băncii Centrale Europene şi Rezervei Federale în viitorul apropiat.

Preţul petrolului a scăzut puternic faţă de recordul istoric de peste 147 de dolari pe baril atins în iulie, din cauza crizei economice globale, care a determinat reducerea cererii din partea marilor consumatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici