Preţul petrolului urcă cu peste 2 dolari/baril înaintea reuniunii OPEC+

Preţul petrolului a crescut luni cu peste 2 dolari pe baril, extinzând câştigurile, investitorii fiind atenţi la posibilele decizii ale producătorilor OPEC+ de a reduce producţia şi de a susţine preţurile în cadrul unei reuniuni care va avea loc în cursul zilei, scrie Reuters.

202 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului urcă cu peste 2 dolari/baril înaintea reuniunii OPEC+

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,42 dolari, sau 2,6%, la 95,44 dolari pe baril, după ce vineri câştigaseră 0,7%. Ţiţeiul american West Texas Intermediate era la 88,92 dolari pe baril, în creştere cu 2,05 dolari, sau 2,4%, după un avans de 0,3% în şedinţa precedentă.

Luni, pieţele americane sunt închise pentru o sărbătoare publică.

La reuniunea de luni, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, ar putea decide să menţină nivelurile actuale de producţie sau chiar să reducă producţia pentru a susţine preţurile, în ciuda faptului că rezervele rămân limitate.

"Cel mai probabil, OPEC+ va menţine producţia suficient de restrânsă pentru a menţine preţul petrolului, pe fondul perturbărilor cererii care au fost declanşate de reluarea blocajelor în unele părţi ale Chinei", a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Rusia, al doilea mare producător de petrol la nivel mondial şi un membru cheie al OPEC+, nu susţine o reducere a producţiei în acest moment, iar grupul îşi va menţine probabil producţia stabilă atunci când se va reuni luni, a relatat duminică Wall Street Journal, citând persoane neidentificate, familiare cu acest subiect.

Preţurile petrolului au scăzut în ultimele trei luni, după ce au atins maxime multianuale în martie, din cauza îngrijorărilor că majorările ratelor dobânzilor şi restricţiile COVID-19 din anumite părţi ale Chinei, principalul importator mondial de ţiţei, ar putea încetini creşterea economică globală şi răci cererea de petrol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici