Preţurile alimentelor de bază au crescut cu 20-40% în opt luni

Produsele alimentare de bază s-au scumpit în perioada iulie 2010 - februarie 2011 cu 20-40% arată indicele ZF care a fost calculat pe baza preţurilor din hipermarketurile din Capitală. Ziarul Financiar a selectat 15 produse cărora le urmăreşte preţul din 2008 până în prezent, odată la şase luni, în aceleaşi hipermarketuri din capitală, Carrefour Orhidea şi Real Afi Cotroceni.

46 afișări
Imaginea articolului Preţurile alimentelor de bază au crescut cu 20-40% în opt luni

Preţurile alimentelor de bază au crescut cu 20-40% în opt luni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aceste produse au fost alese pentru că regăsesc cel mai des în coşul de cumpărături al românilor. În calculul acestui indice, ZF a ales pentru fiecare categorie de produse un anumit brand, bine poziţionat din punctul de vedere al cotei de piaţă, produs de unul dintre jucătorii din top cinci pe categoria respectivă.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici