Preţurile apartamentelor scad în euro. În lei plăteşti mai mult

Preţurile medii ale apartamentelor cu trei camere din Bucureşti au scăzut în luna iulie cu 0,3%, atingând nivelul de 76.950 de euro, un nou minim al ultimilor ani, dar deprecierea puternică a leului face că valorile în lei să fie cu 2% mai mari decât în iunie, arată datele Indicelui imobiliar realizat de ZF, în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

568 afișări
Imaginea articolului Preţurile apartamentelor scad în euro. În lei plăteşti mai mult

Preţurile apartamentelor scad în euro. În lei plăteşti mai mult (Imagine: Mediafax Foto)

Evenimentele de pe scena politică din ultima lună au afectat atât apetitul pentru achiziţii imo­biliare, cât mai ales moneda naţională, a cărei depreciere a fost mai mare decât disponibilitatea proprietarilor de apartamente vechi din Bucureşti de a reduce preţurile. Astfel se face că, dacă la sfârşitul lunii iunie preţul mediu solicitat pe un apartament cu trei camere în Bucureşti era de circa 343.500 de lei, acesta a ajuns la finalul lunii iulie la 350.500 de lei.

După referendum, leul a început ieri să se aprecieze în raport cu euro, iar analiştii se aşteaptă la o echilibrare a cursului şi în următoarele zile.

Citeşte mai multe despre preţurile apartamentelor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici