Preţurile solicitate pentru terenurile CFR vor fi reduse

Preţurile terenurilor din patrimoniul Companiei Naţionale (CN) CFR scoase la vânzare vor fi reduse, pentru a putea fi vândute, actuala valoare fiind peste nivelul pieţei, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, la un seminar organizar de Ziarul Financiar.

32 afișări
Imaginea articolului Preţurile solicitate pentru terenurile CFR vor fi reduse

Preţurile solicitate pentru terenurile CFR vor fi reduse (Imagine: Mediafax Foto)

"Având anumite datorii de recuperat la CN CFR, încercăm să vindem mai multe terenuri la Bursa Română de Mărfuri. Ni s-a spus de către cei care au vrut să cumpere caiete de sarcini că sunt preţurile solicitate sunt prea mari şi ni s-a sugerat să le scădem. Le vom scădea, nu ştiu cu cât pentru că sunt nişte prevederi legale care stabilesc nivelurile minime", a afirmat Orban la seminarul "Piaţa imobiliară în 2008: fierbere, stagnare sau declin?".

El a menţionat că preţurile au fost stabilite în urma unor evaluări.

"În urma unor evaluări am fost obligaţi să scoatem terenurile la preţuri peste piaţă. Vom scădea preţurile şi le vom vinde acum la nivelul pieţei", a spus Orban.

El a apreciat că CFR este "cel mai mare latifundiar din România", deţinând multe proprietăţi în toate oraşele importante.

CFR a încercat să vândă la BRM mai multe terenuri din Bucureşti în decembrie 2007, însă licitaţia a eşuat din lipsă de oferte şi a fost reluată. Cu banii din terenuri, CFR ar urma să achite datoriile către furnizorii de energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici