Primăria Sinaia vrea să cumpere o nouă instalaţie de telescaun

Primăria Sinaia intenţionează să cumpere, cu 3,97 milioane de euro, o instalaţie de transport pe cablu de tip telescaun, pentru zona de schi Valea Soarelui.

631 afișări
Imaginea articolului Primăria Sinaia vrea să cumpere o nouă instalaţie de telescaun

Primăria Sinaia vrea să cumpere o nouă instalaţie de telescaun (Imagine: Andrei Mistreanu/Mediafax Foto)

Telescaunul va avea o capacitate de patru locuri, va fi acoperit şi va funcţiona în staţiunea Sinaia, de la cota 1.785 până la cota 2.080.

"În vederea îmbunătăţirii infrastructurii turistice din Sinaia şi a pregătirii Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013, şi ţinând cont de faptul că prin acest proiect se realizează infrastructura necesară susţinerii probelor de schi şi snowboard din cadrul festivalului, s-a identificat ca oportunitate dotarea pârtiilor din Valea Soarelui cu instalaţie de transport pe cablu, tip telescaun (...). Prin această achiziţie, turiştii vor avea mai multe posibilităţi de coborâre, astfel încât să poată folosi pentru agrement pârtiile din Valea Soarelui şi Valea Dorului", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

El a adăugat că Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, alocarea unei sume de 9,5 milioane de lei pentru administraţia locală din Sinaia, în completarea surselor proprii, cu scopul finanţării proiectelor de investiţii în turism pe 2009.

Licitaţia pentru achiziţia telescaunului va avea loc pe 10 iunie. Lucrările de construcţie ar urma să fie iniţiate în luna iulie şi să fie finalizate în ianuarie 2010.

"Având în vedere că finanţarea se va face pe etapele de execuţie, în funcţie de sumele alocate de la bugetul de stat şi cel local, este posibil ca termenul de finalizare să fie prelungit", a spus Oprea.

Pentru a participa la licitaţie, firmele trebuie să demonstreze că au înregistrat în ultimii trei ani afaceri de peste 50 milioane de lei şi profit. Totodată, contractul prevede o garanţie de 330.000 lei din partea ofertanţilor.

Achiziţia face parte din proiectul "Dezvoltarea zonei turistice Sinaia-Perla Carpaţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici