Primii patru mari producători de bere controlează peste jumătate din piaţa mondială

Primii patru mari producători de bere la nivel mondial, Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken şi Carlsberg, controlează peste jumătate din piaţa de profil, distanţându-se de restul producătorilor, potrivit companiei de cercetare a pieţei Plato Logic, transmite Reuters.

207 afișări
Imaginea articolului Primii patru mari producători de bere controlează peste jumătate din piaţa mondială

Primii patru mari producători de bere controlează peste jumătate din piaţa mondială

Consolidarea a fost determinată de acorduri recente precum preluarea companiei mexicane FEMSA de către producătorul olandez Heineken.

Pe locul al cincilea se află compania chineză Tsingtao Brewery.

'Cele patru companii au o cotă de piaţă combinată de peste 50%", conform datelor Plato.

AB-InBev a avut un volum de circa 350 de milioane de hectolitri în 2009, cu mult peste cel de aproape 250 milioane de hectolitri realizat de SABMiller.

Heineken a realizat un volum de puţin peste 200 de milioane de hectolitri, iar Carlsberg de circa 125 de milioane de hectolitri.

Volumul Tsingtao a fost de peste 50 de milioane de hectolitri pe an.

Piaţa mondială berii a stagnat în 2009, cu un avans de sub 0,1%, dar creşterea s-ar putea accelera la circa 3% în 2010, potrivit Plato.

Creşterea s-ar putea relua pe unele pieţe emergente, a declarat Ian Pressnell, director la Plato.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici