Primul model Lada fabricat pe platforma Logan va fi lansat în 2011

Primul model Lada fabricat de către constructorul rus AvtoVAZ, la care Renault deţine 25%, pe platforma Logan (B0), va fi lansat pe piaţă cel mai probabil în 2011 şi va avea la bază modelul Logan MCV.

88 afișări
Imaginea articolului Primul model Lada fabricat pe platforma Logan va fi lansat în 2011

Primul model Lada fabricat pe platforma Logan va fi lansat în 2011 (Imagine: www.promotor.ro)

În 2013 uzina AvtoVAZ ar trebui să producă 1,2 milioane de maşini Lada, potrivit publicaţiei franceze Le Figaro.

"Numele Lada este foarte cunoscut în Rusia. Dacă reuşim să scoatem pe piaţă un automobil conform cu normele de calitate ale Renault, succesul nostru în Rusia este asigurat", a declarat, pentru Le Figaro, directorul responsabil de calitate în cadrul grupului Renault, Yann Vincent.

Potrivit acestuia, obiectivele companiei pentru piaţa rusă nu se modifică. Investiţiile în modernizarea liniilor de producţie vor continua, suma ridicându-se la circa 220 de milioane de euro.

Renault a semnat, la sfârşitul lunii februarie, la Moscova, acordul pentru preluarea unei participaţii de 25% la AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari, tranzacţia urmând să conducă, potrivit preşedintelui grupului francez, Carlos Ghosn, la formarea celui de-al treilea mare producător de automobile la nivel mondial.

Primele informaţii despre folosirea platformei B0 decătre AvtoVAZ au apărut în presa internaţională la sfârşitul lunii septembrie din acest an. Potrivit informaţiilor de atunci, constructorul rus urma să plătească grupului Renault 100 de milioane de euro pentru licenţa platformei, precum şi alte 120 de milioane de euro pentru licenţa a două motoare Renault, care vor fi utilizate pentru generaţiile viitoare ale Lada.

Potrivit unor articole anterioare apărute în presa rusă, la sfârşitul lunii septembrie, licenţa este pentru 450.000 de motoare de 1,4 şi 1,6 litri.

Grupul rus este unul dintre cei mai mari producători de automobile din Europa şi lider pe piaţa din Rusia, unde controlează circa 70% din producţia locală.

Capacitatea de producţie a AvtoVAZ permite fabricarea a 750.000 de maşini anual.

AvtoVAZ produce 14 modele pe şase segmente, printre care Lada Kalina, Lada Priora şi Lada 4х4, şi deţine o companie mixtă cu General Motors, care fabrică vehiculul de teren Chevy-Niva şi maşinile Chevy Viva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici