Primul terminal de gaz natural lichefiat, ar putea fi construit în următorii doi ani

Primul terminal de gaz natural lichefiat al României ar putea fi lansat în termen de doi ani, printr-o investiţie de câteva sute de milioane de euro, principalul furnizor avut în vedere de autorităţi fiind Qatarul, potrivit deputatului PSD Iulian Iancu.

241 afișări
Imaginea articolului Primul terminal de gaz natural lichefiat, ar putea fi construit în următorii doi ani

Terminalul de petrol de la Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Detaliile unei posibile colaborări între România şi Qatar cu privire la acest proiect ar putea fi stabilite în urma unei întâlniri între preşedintele României şi emirul Qatarului, a spus Iancu la conferinţa Mediafax Talks about Energ.

Valoarea investiţiei, estimată la câteva sute de milioane de euro, va fi influenţată de mai mulţi factori, precum capacitatea proiectului, modalitatea de realizare şi structura acţionariatului.

"Cantitatea estimată în discuţiile de până acum este de un miliard de metri cubi de gaz, anual" a spus Iancu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

El a adăugat că investiţia este una strategică pentru România.

Alţi parteneri avuţi în vedere de România în proiect ar putea fi Algeria, Egiptul sau Irakul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici