Principalii indici ai bursei de la New York au crescut puternic joi

Principalii indici ai bursei de la New York au crescut puternic joi, cu până la 5,5%, datorită investitorilor care au cumpărat masiv acţiuni devalorizate în urma şedinţei anterioare, când Wall Street a căzut cu peste 11%, cel mai accentuat declin de la prăbuşirea globală a pieţelor, din 1987.

14 afișări
Imaginea articolului Principalii indici ai bursei de la New York au crescut puternic joi

Principalii indici ai bursei de la New York au crescut puternic joi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele Dow Jones a crescut cu 4,7%, la 8.979,26 puncte, iar Standard & Poor's 500 a urcat cu 4,24%, la 946,37 puncte. Nasdaq Composite s-a majorat cu 5,5%, la peste 1.717 puncte.

Companiile din sectorul de retail la preţuri reduse (discount retail) şi firmele de îngrijire a sănătăţii au sprijinit creşterile indicilor, investitorii mizând pe faptul că profitul acestor afaceri va rezista mai bine recesiunii economice.

Acţiunile companiilor energetice şi industriale, influenţate de obicei de evoluţiile pieţelor de mărfuri, s-au apreciat joi chiar şi în condiţiile unor noi scăderi ale preţului petrolului, deşi miercuri căzuseră puternic după deprecierea barilului.

Miercuri, indicii s-au prăbuşit cu până la 9%, cea mai gravă cădere din ultimii 21 de ani, din cauza iminenţei recesiunii economice în Statele Unite.

Companiile din sectorul IT au contribuit de asemenea la creşterile de joi.

Microsoft a urcat cu 6,8%, Yahoo cu 10,6%, iar acţiunea Google s-a apreciat cu 7,5% în tranzacţiile electronice efectuate după închiderea şedinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici