Priorităţile Ministerului Economiei sunt reindustrializarea şi securitatea energetică

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat, sâmbătă, la reuniunea PDL de la Poiana Braşov, că priorităţile instituţiei pe care o conduce sunt reindustrializarea ţării şi garantarea securităţii energetice a României.

40 afișări
Imaginea articolului Priorităţile Ministerului Economiei sunt reindustrializarea şi securitatea energetică

Priorităţile Ministerului Economiei sunt reindustrializarea şi securitatea energetică (Imagine: Mediafax Foto)

"Preocuparea noastră este de întocmire a unui buget de stat pe priorităţi. La Ministerul Economiei am în vedere o politică de reindustrializare a României şi o politică de garantare a securităţii energetice a României", a spus Videanu.

El a arătat că nu se poate accepta o creştere economică bazată numai pe servicii sau consum.

"Trebuie să păstrăm echilibrul între componentele de creştere economică, iar industria este cea mai importantă componentă de valoare adăugată brută în creşterea economică a PIB", a explicat Videanu.

De asemenea, el a spus că îşi propune să valorifice potenţialul României în domeniul garantării securităţii energetice.

Ministrul Economiei a susţinut că vrea să sprijne sectorul privat, "cel care este, în mare parte, plătitorul de taxe şi impozite".

"Foarte importantă este creşterea ratingului României. Criza globală a afectat sectorul privat, iar fostul guvern a dat o lovitură de graţie sectorului privat, prin reducerea ratingului", a susţinut liderul PDL.

El a completat că, primul pas pe care Guvernul trebuie să îl facă pentru sprijinirea sectorului privat este construcţia serioasă a bugetului de stat.

"Dacă bugetul de stat va fi construit serios, fără excese, astfel încât evaluatorii externi să aibă încredere în politicile guvernului, se creează premisele de creştere a ratingului României şi a accesului sectorului privat la surse relative ieftine de finanţare", a explicat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici