Priorităţile Ramonei Mănescu la Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat miercuri că are ca priorităţi în noua funcţie accesul la finanţare, buna administrare a portofoliului şi integritatea reprezentanţilor instituţiei.

968 afișări
Imaginea articolului Priorităţile Ramonei Mănescu la Ministerul Transporturilor

Ramona Mănescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În ceea ce priveşte obţinerea de finanţare, ea a spus că "nu este străină" de acest domeniu, precizând că s-a implicat în negocierile dintre Parlamentul European, Comisie şi Consiliu în ceea ce priveşte directivele şi problematica României.

Ea a adăugat că va merge săptămâna viitoare la Bruxelles pentru discuţii privind absorbţia fondurilor europene şi, totodată, că "buna administrare" este absolut necesară, urmând să solicite în acest sens "mobilizarea şi responsabilizarea" tuturor profesioniştilor din minister.

"Nu în ultimul rând, integritate, pentru că pentru a fi eficienţi şi performanţi nu trebuie să fim doar competenţi, ci şi integri. Vă promit că orice derapaj va fi sancţionat", a spus Mănescu.

Noul ministru a solicitat presei "un răgaz de câteva zile, maxim 2 săptămâni", pentru a putea analiza situaţia domeniului transporturilor, astfel încât să poată răspunde tuturor întrebărilor legate de proiectele şi priorităţile ministerului.

Mănescu a preluat portofoliul de ministru al Transporturilor de la ministrul interimar, premierul Victor Ponta.

Ea are 40 de ani, este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici