Privatizarea pe un euro, eliminată din legislaţie - surse

Privatizarea societăţilor la preţul simbolic de un euro sau transferul gratuit al unor companii către un investitor strategic cu obligarea asumării unor investiţii, metode prin care se acordă ajutoare de stat, vor fi eliminate din legislaţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din AVAS.

5 afișări
Imaginea articolului Privatizarea pe un euro, eliminată din legislaţie - surse

Privatizarea pe un euro, eliminată din legislaţie - surse

"Vom propune Guvernului să modifice legislaţia în domeniul privatizării, întrucât sunt neconcordanţe cu normele europene", au spus sursele citate.

Printre modificările propuse se vor regăsi abrogarea metodei de valorificarea a firmelor deţinute de stat la un preţ simbolic şi a transferării cu titlu gratuit sau vânzarea acţiunilor cu caracter social.

"Vom propune noi variante, precum celor specifice vânzării acţiunilor pe piaţa de capital, privatizarea prin licitaţie cu strigare sau negociere", au menţionat sursele.

Propunerea de modificarea a legislaţiei va fi prezentată Guvernului, în perioada imediat următoare, sub forma unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

"După ce se va aproba ordonanţa de urgenţă trebuie să elaborăm normele metodologice. Sunt anumite companii vitale pentru unele sectoare, precum Oltchim, Salrom sau unii producători de energie, care nu vor putea fi privatizate prin licitaţie de strigare. Vom prezenta Comisiei Europene (CE) domeniile respective şi vom solicita să ne aprobe să privatizăm astfel de societăţi prin negociere", au menţionat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici