Probleme în SUA cu programul de ajutor pentru IMM-uri. Portalul nu funcţionează în prima zi de la redeschidere

  • Micile companii din SUA au din nou probleme
  • În prima zi de redeschidere a Programului de Protecţie a Salariilor, portalul E-Tran nu este funcţional
  • Oamenii se plând că împrumuturile ar merge doar către companii mari sau clienţii preferaţi ai băncilor
239 afișări
Imaginea articolului Probleme în SUA cu programul de ajutor pentru IMM-uri. Portalul nu funcţionează în prima zi de la redeschidere

Probleme în SUA cu E-Tran, programul de ajutor pentru IMM-uri. Portalul nu funcţionează în prima zi

În prima zi a redeschiderii Programului de Protecţie a Salariilor, o ancoră de salvare oferită de Congres, băncile declară că portalul IMM-urilor nu funcţionează, se arată pe site-ul postului de radio Wrkf89.3.

Bancherii au declarat pentru NRP, luni, că sistemul cunoscut sub numele de E-Tran nu le permite să acceseze informaţiile din aplicaţia de împrumut, necesară micilor companii pentru a intra în program.

„Am încercat să accesăm E-Tran încă de la 10:30, însă nu am reuşit”, a declarat Maria Amoruso, şefa departamentului de marketing din cadrul Băncii NexTier, din Pennsylvania, pentru NPR, citată de wrkf.89.3.  Aceasta a adăugat că banca pentru care lucrează avea pregătite, luni dimineaţă, 13 aplicaţii de împrumut pentru micile afaceri.  La prânz, însă, echipa ei reuşise să introducă în sistem un singur împrumut.

Mai mult decât atât, programul de împrumut pentru micile afaceri a fost criticat deoarece băncile mari au primit 10 miliarde de dolari din taxele de procesare, existând plângeri că împrumuturile merg doar către companii mari sau clienţii preferaţi de băncile mari.

Nici România nu a stat departe de probleme. Marţi, 28 aprilie, după doar 10 minute de funcţionare, pe imminvest.ro aplicaseră deja peste 60 de firme. Două ore mai târziu, fuseseră trimise peste 7.400 de solicitări. Site-ul imminvest.ro a fost preluat ulterior de către STS, întreg portatul fiind securizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici