Probleme la asigurările facultative ale caselor. Cât costă să îţi asiguri casa împotriva incendiului şi inundaţiei de la vecini

Unii dintre reprezentanţii companiilor de asigurări au recunoscut că pe segmentul asigurărilor facultative pentru locuinţe nu au avut de achitat despăgubiri pentru daune totale în ultimii ani.

20 afișări
Imaginea articolului Probleme la asigurările facultative ale caselor. Cât costă să îţi asiguri casa împotriva incendiului şi inundaţiei de la vecini

Probleme la asigurările facultative ale caselor. Cât costă să îţi asiguri casa împotriva incendiului şi inundaţiei de la vecini (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Deteriorarea aparatelor electrice din cauza variaţiilor de tensiune electrică, inundaţiile provocate de vecini, incendii la garaje, spargerea conductei sau deteriorarea sistemului de încălzire din cauza îngheţului sunt doar câteva dintre problemele reclamate de românii cu asigurări facultative de case.

Deşi reclamaţiile pe segmentul auto deţin cea mai mare pondere în piaţa de profil, şi deţinătorii de poliţe facultative pentru case se pare că au neplăceri când vine vorba de despăgubiri. Brokerii de asigurări susţin că problemele apar din cauza lipsei de informare. "Vina este şi a noastră, a brokerilor, a companiilor de asigurări, dar şi a asiguraţilor. La încheierea poliţei, cu toţii sunt prieteni, însă când vine vorba de despăgubiri pot apărea probleme", a declarat pentru gândul Norbert Simpf, director executiv al portalului de asigurări www. netas.ro.

Citeşte mai multe despre costurile asigurării casei împotriva incendiului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici