Problemele de pe piaţa imobiliară afectează afacerile cu ciment

  • Irlandezii de CRH au vândut mai puţin ciment şi alte materiale de construcţii în 2023, din cauza scăderii investiţiilor în proiecte noi de locuinţe.
  • În calculul acestor rezultate intră şi România, ţară în care CRH este prezentă majoritar prin subsidiara Romcim, anunţă Ziarul Financiar.
3163 afișări
Imaginea articolului Problemele de pe piaţa imobiliară afectează afacerile cu ciment

De pildă, la ciment, volumele vân­dute au fost cu 13% sub cele din 2022, în condiţiile unei scăderi a proiectelor rezidenţiale noi. La asfalt, volumele au scăzut cu 6%.

„În ciuda unui bun ma­nagement, a iniţiativelor de economi­sire şi a costurilor mai mici cu materii­le prime şi transportul, EBITDA ajustat pentru segmentul Europe Building Solutions a scăzut cu 17% compa­rativ cu anul precedent, cauza princi­pală fiind încetinirea activităţii de construcţii rezidenţiale“, se arată în raportul CRH pentru anul trecut.

În calculul acestor rezultate intră şi Ro­mânia, ţară în care CRH este prezen­tă majoritar prin subsidiara Romcim.

Pe plan local, Romcim deţine două fabrici de ciment - la Medgidia (judeţul Constanţa) şi Hoghiz (judeţul Braşov), o staţie de măcinare în Târgu-Jiu, două terminale de ciment, 18 staţii de betoane, nouă cariere, cinci balastiere şi un depozit de agregate, potrivit celor mai recente date.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici