Procesul de selecţie a administratorului FP, suspendat încă o lună - surse

Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea intenţionează să prelungească cu cel puţin o lună perioada de suspendare a procesului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

33 afișări
Imaginea articolului Procesul de selecţie a administratorului FP, suspendat încă o lună - surse

Procesul de selecţie a administratorului FP, suspendat încă o lună - surse

"E nevoie de mai mult timp pentru a fundamenta o decizie privind atribuţiile care vor fi acordate administratorului şi consiliului de încredere şi pentru a prezenta Guvernului varianta finala unui eventual caiet de sarcini îmbunătăţit", au precizat sursele citate.

Variantele pe care le va discuta comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea (FP) în şedinţa de vineri propun perioade de suspendare de la o lună până la trei luni.

"Se conturează chiar ideea unei amânări pe termen mai lung a procesului, mai ales că nu este un moment foarte fericit şi nimeni nu cred că se mai grăbeşte cu listarea Fondului", au adăugat sursele citate.

Selecţia administratorului Fondului Proprietatea a fost suspendată timp de 15 zile lucrătoare, începând de joi, 12 februarie, pentru aplicarea unor "pârghii de monitorizare şi control eficient" a societăţii care va administra activele, care să diminueze eventualele efecte negative asupra FP.

Guvernul ia în calcul modificarea legislaţiei privind atribuţiile administratorului Fondului, prin restrângerea libertăţii decizionale şi introducerea unui mecanism mai eficient de control, considerând că actualul cadru legal nu asigură statului suficiente instrumente de intervenţie.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Citeşte şi:

Fondul Proprietatea - pierderi de 3,42 miliarde lei în 2008

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici