Producătorii străini de software ar putea pleca din România, după eliminarea facilităţilor

Eliminarea de către Guvern a scutirii de la plata impozitului pe venit acordat programatorilor din domeniul IT ar putea determina producătorii străini de aplicaţii informatice să plece din România, apreciază directorul general al TotalSoft, Liviu Drăgan.

30 afișări
Imaginea articolului Producătorii străini de software ar putea pleca din România, după eliminarea facilităţilor

Producătorii străini de software ar putea pleca din România, după eliminarea facilităţilor (Imagine: Razvan_Chirita/Mediafax Foto)

"Ar fi groaznic; industria IT din România este model tocmai datorită acestei scutiri. Dacă va fi eliminată facilitatea, producătorii români de aplicaţii informatice vor căuta o soluţie, iar cei străini vor pleca din România", a declarat Drăgan, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Guvernul s-a angajat, prin memoramdumul suplimentar de înţelegere convenit cu FMI şi UE, să extindă baza de impunere pentru impozitul pe venit pentru a include şi tichetele de masă, veniturile din câştigurile de capital, inclusiv dobânzile la depozitele bancare, şi plăţile compensatorii, precum şi eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit acordate programatorilor din domeniul IT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici