Producţia de brânzeturi, iaurt şi unt a scăzut uşor în primele 11 luni din 2011

Producţia de brânzeturi, iaurt şi unt obţinute din lapte de vacă a scăzut în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de perioada similară din 2010, după ce unităţile de procesare au colectat o cantitate mai redusă de lapte.

150 afișări
Imaginea articolului Producţia de brânzeturi, iaurt şi unt a scăzut uşor în primele 11 luni din 2011

Producţia de brânzeturi, iaurt şi unt a scăzut uşor în primele 11 luni din 2011 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 2%, iar reduceri ale producţiei au fost înregistrate la unt (-3,9%), brânzeturi, (-2%) şi iaurt (-1%), potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia la laptele de consum a rămas aproximativ constantă comparativ cu intervalul corespunzător din 2010.

În luna noiembrie 2011, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţii agricole şi centre de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna precedentă cu 8,1%, iar faţă de luna noiembrie 2010 a crescut cu 8,8%.

Producţia principalelor lactate a crescut în luna noiembrie 2011, comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2010, la unt (+11,1%), smântână de consum (+8,9%) şi iaurt (+3,2%).

Producţia de brânzeturi, inclusiv brânza obţinută exclusiv din lapte de vacă în luna noiembrie, a fost aproximativ egală cu cea obţinută în luna noiembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici