Producţia industrială a avansat în mai în numai trei state ale UE, printre care şi România

România, Bulgaria şi Irlanda sunt singurele state din Uniunea Europeană unde producţia industrială a avansat în luna mai faţă de aprilie, indicatorul statistic înregistrând un declin de 1,4% la nivelul blocului comunitar, potrivit datelor Biroului de Statistică al Comisiei Europene, Eurostat.

18 afișări
Imaginea articolului Producţia industrială a avansat în mai în numai trei state ale UE, printre care şi România

Producţia industrială a avansat în mai în numai trei state ale UE, printre care şi România

Avansul producţiei industriale în România a fost de 0,5% comparativ cu aprilie 2008, în timp ce Irlanda a consemnat o creştere de 13,3%, iar în Bulgaria s-a raportat o apreciere de 3,3%.

La polul opus s-au situat Lituania (-7,5%), Olanda (-6%), Portugalia (-5,7%) şi Letonia (-5,6%).

În ceea ce priveşte datele actualizate anual, România s-a plasat pe poziţia a şasea între statele membre care au raportat informaţii privind producţia industrială, cu un avans de 4,1% faţă de mai 2007, apropiat de cel de 4% al Slovaciei şi sub creşterea de 4,3% înregistrată în Finlanda.

Cele mai importante avansuri anuale s-au consemnat în Irlanda (9,2%), Bulgaria (8,6%) şi Danemarca (7,4%), în timp ce Letonia (-8,1%), Estonia (-6,7%) şi Grecia (-6,6%) au raportat cele mai severe scăderi.

La nivelul blocului comunitar s-a înregistrat un declin mediu de 0,5% faţă de mai 2007.

Eurostat precizează că există şase ţări care nu au transmis date, respectiv Belgia, Cipru, Luxembourg, Ungaria, Malta şi Austria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici