Producţia modelului Duster ar putea să o depăşească pe cea a Sandero, de 650 unităţi pe zi

Producţia modelului Duster ar putea ajunge sau depăşi în curând cadenţa modelului Sandero, de 650 unităţi pe zi, a declarat, miercuri, directorul general al grupului Renault România, Jerome Olive.

16 afișări
Imaginea articolului Producţia modelului Duster ar putea să o depăşească pe cea a Sandero, de 650 unităţi pe zi

Producţia modelului Duster ar putea să o depăşească pe cea a Sandero, de 650 unităţi pe zi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"De fapt, în funcţie de evoluţia cererilor, modelul Duster ar putea reprezenta chiar jumătate din producţia totală de la Mioveni. Până în prezent, pe toate pieţele în care activăm cu modelul SUV, nivelul comenzilor s-a dovedit a fi superior aşteptărilor", a adăugat oficialul companiei franceze.

La sfârşitul lunii februarie, Dacia producea una-două unităţi Duster. În prezent, cadenţa zilnică pentru acest model este de 450 unităţi, crescând sistematic din momentul începerii producţiei.

Cadenţa totală la uzina de la Mioveni este în prezent de 1.400 unităţi pe zi, însă reprezentantul Dacia a spus că nivelul garantat al uzinei este o cadenţă de 1.375 de unităţi.

Grupul Renault a inaugurat miercuri în localitatea Oarja, judeţul Argeş, un centru de piese de schimb, cel mai mare de care dispune grupul Renault în afara Franţei.

Centrul are o suprafaţă de 65.000 pătraţi, 160 de angajaţi şi stochează peste 70.000 de tipuri de piese. Depozitul asigură distribuţia pieselor şi accesoriilor mărcilor Dacia, Renault şi Nissan în 33 ţări.

"Nu putem comunica nivelul investiţiei imobiliare, pentru că acest centru este dezvoltat împreună cu partenerii noştri cărora ar trebui să le solicităm acceptul. Putem spune cât a fost valoarea infrastructurii de depozitare, care s-a ridicat la 3,5 milioane euro", a declarat directorul Diviziei Postvânzare a grupului Renault, Jacques Daniel.

Depozitul este funcţional începând cu luna aprilie şi a fost construit într-un an.

Potrivit reprezentanţilor grupului, activitatea de export reprezintă 40% din cifra de afaceri a centrului. Piesele şi accesoriile disponibile în depozit sunt asigurate de 369 de furnizori, dintre care 206 sunt firme româneşti.

Daniel a adăugat că centrul de depozitare de la Bradu a fost închis şi scos la vânzare.

Divizia Postvânzare a grupului francez estimează pentru 2010 o cifră de afaceri de 4,2 miliarde euro şi un milion de piese vândute zilnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici