Producţie record de grâu în acest an: 8 milioane de tone. A cui va fi recolta

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că România ar putea avea o producţie-record de 8 milioane de tone de grâu în acest an, din care jumătate ar putea fi exportată.

713 afișări
Imaginea articolului Producţie record de grâu în acest an: 8 milioane de tone. A cui va fi recolta

Producţie record de grâu în acest an: 8 milioane de tone. A cui va fi recolta (Imagine: Mircea Gherase/Mediafax Foto)

"Agricultura nu mai este doar o simplă îndeletnicire pentru români, ci a devenit o adevărată afacere, datorită creşterii preţurilor la cereale, majorării nivelului subvenţiilor şi acordării de avansuri la subvenţii de către Ministerul Agriculturii", este de părere Ştefan Poienaru, unul dintre marii producători de cereale din România.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat pentru gândul că România ar putea avea o producţie-record de 8 milioane de tone de grâu în acest an, din care jumătate ar putea fi exportată. "Luând în calcul şi cantităţile nedeclarate de către micii producători, anul acesta producţia de grâu a României ar putea ajunge la 8 milioane de tone. România ar putea avea disponibil pentru export o cantitate de 4 milioane de tone de grâu. Avem experienţa de anul trecut, când am reuşit să pătrundem pe multe pieţe externe. Şi anul acesta vom urma aceiaşi paşi. Este important ca România să se menţină în clubul exportatorilor de grâu", ne-a declarat Tabără, menţionând între pieţele externe unde se poate exporta grâu statele din Nordul Africii şi Orientul Mijlociu.

Necesarul de consum de grâu al României este estimat la circa 4 milioane tone anual.

Citeşte mai multe despre producţia record de grâu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici