Profitul net al Yahoo a crescut cu 163% în primul trimestru

Veniturile companiei Yahoo! au crescut cu 1% în primul trimestru, comparativ cu perioada similară din 2009, iar profitul net a urcat cu 163%, la peste 312 milioane de dolari, datorită unui parteneriat cu Microsoft şi vânzării unei afaceri.

11 afișări
Imaginea articolului Profitul net al Yahoo a crescut cu 163% în primul trimestru

Profitul net al Yahoo a crescut cu 163% în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile Yahoo! s-au situat, în primele trei luni, la 1,59 de miliarde de dolari.

Vânzările (veniturile nete, excluzând fondurile plătite site-urilor partenere) au totalizat, în perioada analizată, 1,13 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o scădere de 2,6%, comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Nivelul vânzărilor se situează sub estimarea de 1,17 miliarde de dolari a mai multor analişti chestionaţi de Reuters.

Creşterea profitului net al companiei reflectă vânzarea operaţiunilor Zimbra şi succesul unui parteneriat cu Microsoft în domeniul căutării pe Internet.

"Sunt rezultate dezamăgitoare. Se chinuie în continuare pe segmentul căutare", a declarat analistul Benchmark Clay Moran, care a subliniat o scădere de 14% a încasărilor din publicitate ale Yahoo!.

Compania estimează pentru al doilea trimestru venituri nete de 1,128-1,184 miliarde de dolari. Yahoo! se plasează pe poziţia a doua în domeniul căutării pe Internet, în spatele Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici