Profitul net al Yahoo a scăzut în primul trimestru cu 28%

Yahoo! a raportat pentru primul trimestru un profit net de 223 de milioane de dolari, în scădere cu 28%, la venituri nete de 1,06 miliarde de dolari, cu 6% mai reduse decât în perioada similară a anului trecut.

16 afișări
Imaginea articolului Profitul net al Yahoo a scăzut în primul trimestru cu 28%

Profitul net al Yahoo a scăzut în primul trimestr u cu 28% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile din operaţiuni au crescut cu 1%, la 190 de milioane de dolari, se arată într-un comunicat al Yahoo! privind rezultatele financiare din primele trei luni ale acestui an.

"În primul trimestru am fost în continuare prima companie de media digitală din lume", menţionează în comunicat CEO-ul Yahoo!, Carol Bartz.

Veniturile din operaţiunile de căutare pe Internet au scăzut cu 19% în perioada analizată, la 440 de milioane de dolari.

Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri nete de 1,07-1,12 miliarde de dolari.

Reprezentanţi ai companiei au anunţat marţi că Yahoo! va amâna planurile de a folosi un sistem de publicitate al Microsoft pe anumite pieţe deoarece aşteaptă ca producătorul de software să îmbunătăţească tehnologia, potrivit Reuters.

Yahoo! este una dintre cele mai populare destinaţii de pe Internet, însă compania se confruntă cu o competiţie tot mai acerbă din partea reţelei de socializare on-line Facebook şi a Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici