Profitul trimestrial al Samsung va atinge cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani

Profitul trimestrial al Samsung Electronics va scădea probabil cu 58%, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii şase ani, în condiţiile în care recesiunea economică globală afectează cererea de dispozitive electronice şi afectează perspectivele industriei cipurilor de memorie, scrie Reuters.

237 afișări
Imaginea articolului Profitul trimestrial al Samsung va atinge cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani

În condiţiile în care consumatorii şi companiile au redus cheltuielile şi investiţiile în faţa inflaţiei ridicate şi a ratelor de dobândă în creştere, producătorii de smartphone-uri şi alţi clienţi au reţinut comenzile de cipuri de memorie, iar smartphone-urile s-au vândut la preţuri mai mici pe măsură ce cererea a suferit, au declarat analiştii.

Samsung, în calitate de cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri şi televizoare, este un indicator al tendinţelor de consum la nivel mondial. Este de aşteptat să îşi anunţe rezultatele preliminare vineri şi rezultatele complete la sfârşitul acestei luni.

Profitul operaţional al celei de-a patra cea mai valoroasă companie listată la bursă în Asia a scăzut probabil la 5.900 de miliarde de woni (4,62 miliarde de dolari) în trimestrul octombrie-decembrie, potrivit unei estimări Refinitiv SmartEstimate făcută de 21 de analişti.

Acesta ar fi cel mai mic profit trimestrial al Samsung din al treilea trimestru al anului 2016 şi se compară cu un profit operaţional de 13,87 trilioane de woni cu un an mai devreme.

"Principalul motiv al performanţei... este o scădere bruscă a cererii. Atât livrările, cât şi preţurile cipurilor şi ale smartphone-urilor ar trebui să fie sub aşteptările anterioare", a declarat Kim Roko, analist la Hana Financial Investment.

SmartEstimates este ponderat cu previziunile analiştilor care sunt mai precisi în mod constant.

Profitul operaţional pentru afacerea cu cipuri a Samsung a scăzut probabil cu 78%, la 1.900 de miliarde de woni, a arătat o medie a şapte estimări ale analiştilor.

Cipurile reprezintă, de obicei, aproximativ jumătate din profiturile gigantului tehnologic.

Preţurile unor cipuri de memorie DRAM, utilizate pe scară largă în smartphone-uri şi PC-uri, s-au prăbuşit cu 40% pe parcursul anului, în timp ce preţurile cipurilor NAND flash, utilizate în stocarea datelor, au scăzut cu 14%, potrivit datelor TrendForce.

Rivalii cipurilor de memorie SK Hynix şi Micron Technology au redus drastic investiţiile planificate pentru 2023 ca răspuns la ciclul descendent al memoriilor, care se aşteaptă să dureze cel puţin până în a doua jumătate a anului 2023.

De asemenea, se aşteaptă ca afacerile Samsung din domeniul telefoniei mobile să înregistreze o scădere a profiturilor, previziunile anunţând o scădere de 14%, până la 2.300 de miliarde de woni pentru acest trimestru.

Livrările sale de telefoane mobile au atins probabil 63 de milioane în trimestru, inclusiv 62 de milioane de smartphone-uri, potrivit estimărilor furnizorului de date Counterpoint. Aceasta se compară cu 72 de milioane de telefoane livrate în trimestrul al patrulea din 2021.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici