Programatorii vor fi scutiţi şi anul viitor de la plata impozitului pe salariu

Programatorii care lucrează în România vor fi scutiţi şi anul viitor de la plata impozitului pe salariu, deoarece Guvernul a decis să menţină această facilitate şi în 2009, a anunţat, miercuri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

187 afișări
Imaginea articolului Programatorii vor fi scutiţi şi anul viitor de la plata impozitului pe salariu

Programatorii vor fi scutiţi şi anul viitor de la plata impozitului pe salariu (Imagine: Mediafax Foto)

"Am avut o dezbatere privind facilitatea pe impozit pe venit pentru salariaţii din domeniul IT&C şi am decis şi transmis colaboratorilor mei acest lucru, să menţinem această facilitate şi pentru 2009, pentru că industria merge foarte bine şi vrem să îi dăm în continuare această încredere", a spus Vosganian, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Guvernul a hotărît, în 2001, eliminarea impozitului pe salariu pentru firmele din domeniul industriei software care au angajaţi programatori români certificaţi şi care se încadrau pe următoarele categorii de personal: analist, programator, proiectant sisteme informatice, consultant în informatică, inginer de sistem în informatică, administrator de baze de date, inginer software şi manager de proiect în informatică.

În luna iunie 2008, Executivul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, modalitatea de calcul a contribuţiei programatorilor din cadrul producătorilor de aplicaţii informatice pentru asigurările de sănătate, prin schimbarea bazei de calcul a contribuţiei de la salariul minim brut pe ţară la salariul realizat.

Modificarea a fost criticată de preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii - ANIS, Liviu Dan Drăgan, care a apreciat că eliminarea facilităţilor pentru programatori nu este oportună şi poate îndepărta investitorii.

Conform patronatului IT, stabilitatea cadrului legislativ, în general, şi fiscal în special, este un criteriu pe care investitorii îl iau în considerare când iau decizia de intrare pe o piaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici