Programul "Fabricat în România" ar putea fi relansat

Programul "Fabricat în România" prin care sunt promovate produse fabricate în ţară de firme româneşti sau străine ar trebui relansat, fără să încalce normele comunitare în domeniul ajutorului de stat, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

125 afișări
Imaginea articolului Programul "Fabricat în România" ar putea fi relansat

Programul "Fabricat în România" ar putea fi relansat (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că ar trebui relansat în România un program care, într-o formă sau alta, a mai existat şi nu cred că încălcăm nicio regulă sau o normă europeană. Este vorba de programul «Produs în România», şi aici nu mă refer doar la firmele autohtone care produc în România, ci şi la firmele străine care produc diverse lucruri în această ţară. Cred că avem datoria ca şi guvernanţi să lansăm un asemenea proiect, ca să îi sensibilizăm pe români, pe de-o parte, arătându-le că în România avem produse din agricultură - e adevărat, destul de puţine din nefericire -, în domeniul industriei auto, în domeniul asigurărilor, în domeniul financiar bancar, în domeniul altor activităţi economice", a spus Boc, prezent la conferinţa "Agenda de business a României pe 2009. Cum să avem în continuare creştere economică?", organizată de Ziarul Financiar şi PricewaterhouseCoopers.

El a apreciat că aceasta este cea mai bună modalitate ca produsele româneşti să fie cunoscute şi impuse pe piaţa mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici