Proiecte de 7 mld. lei, contractate pentru fonduri UE

Proiectele finanţate din fonduri comunitare pentru care au fost încheiate procedurile de contractare se ridică la o valoare de 7,07 miliarde lei, suma totală a proiectelor depuse până la 25 februarie fiind de 53,5 miliarde lei,conform datelor prezentate marţi de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

7 afișări
Imaginea articolului Proiecte de 7 mld. lei, contractate pentru fonduri UE

Proiecte de 7 mld. lei, contractate pentru fonduri UE

Cifrele au fost prezentate în reuniunea organizată la Guvern privind absorbţia fondurilor comunitare.

Conform datelor calculate de Ministerul Finanţelor până la 25 februarie, proiectele iniţiale depuse totalizează o valoare de 53,5 miliarde lei, dintre care proiecte în sumă de 1,9 miliarde lei au fost înregistrate în perioada 12-25 februarie.

Raportat la acelaşi interval, valoarea proiectelor aprobate a crescut de la 6,92 miliarde lei la 7,3 miliarde lei, în timp ce proiectele pentru care au fost parcurse procedurile de contractare totalizează o valoare de 7,07 miliarde lei, faţă de 6,78 miliarde lei înregistrate la 12 februarie, data ultimei analize guvernamentale.

Data de 25 februarie, luată în calcul de Ministerul Finanţelor pentru evidenţa valorică a proiectelor, reprezintă termenul final până la care miniştrii implicaţi în atragerea fondurilor comunitare a trebuit, conform solicitării premierului Emil Boc, să finalizeze procedurile de audit pentru sistemele de management şi control al Programelor Operaţionale Sectoriale, condiţie pentru contractarea banilor alocaţi de UE.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici