Proiecte PNDR, cu termen de finalizare septembrie, vor mai putea fi executate până la finele anului

Termenul în care proiectele aferente Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 mai pot fi derulate cu decontarea cheltuielilor, şi care urma să expire la 30 septembrie, a fost eliminat de Guvern, astfel încât să poată fi acceptate prelungiri punctuale, până la finele acestui an.

761 afișări
Imaginea articolului Proiecte PNDR, cu termen de finalizare septembrie, vor mai putea fi executate până la finele anului

Proiecte PNDR, cu termen de finalizare septembrie, vor mai putea fi executate până la finele anului (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Fără termenul limită de 30 septembrie, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va decide de la caz la caz, în funcţie de stadiul de realizare şi specificitatea investiţiilor aferente fiecărui proiect, o eventuală prelungire a duratei de execuţie.

Mecanismul a fost aprobat, miercuri, de Guvern prin hotărâre.

Conform actului normativ, AFIR va asigura decontarea tuturor dosarelor cererilor de plată eligibile aferente contractelor din sistem până la sfârşitul lunii decembrie.

Dispoziţiile se aplică pentru contractele de finanţare încheiate de către AFIR aflate în derulare, cu termenul maxim de execuţie a investiţiilor de 30 septembrie 2015, pentru care nu sunt îndeplinite condiţiile de a putea beneficia de plăţi din alocarea PNDR 2014-2020.

Pentru contractele de finanţare încheiate de către AFIR pentru proiecte depuse pe măsurile din PNDR 2007-2013 şi aflate în implementare, pentru care au fost cuprinse alocări pentru plăţi în PNDR 2014-2020, termenul maxim de execuţie a investiţiilor se va prelungi, cu respectarea termenelor de plată prevăzute în noul program.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici