Proprietarul complexului imobiliar de lux Verdi Park intră în faliment

Firma Meridian Land, care dezvoltă complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, a cerut joi insolvenţa, pe fondul incapacităţii de a plăti dobânzile la creditele contractate, a declarat agenţiei MEDIAFAX Emil Oprea, asociatul unic al firmei.

133 afișări
Imaginea articolului Proprietarul complexului imobiliar de lux Verdi Park intră în faliment

Proprietarul complexului imobiliar de lux Verdi Park intră în faliment (Imagine: Mihaela Cojocaru/Mediafax Foto)

"Intrăm în faliment din cauza firmei de construcţii cu care am lucrat şi care trebuia să termine complexul în 14 luni, dar ne-au ţinut în loc cu lucrările timp de trei ani. Eu am plătit patru ani dobânzi la credite", a spus Oprea.

El a spus că deşi a fost finalizată construcţia, clădirea mai are nevoie de retuşuri de 110.000 de euro.

"Complexul de apartamente fusese evaluat, anul trecut, de CB Richard Ellis la 20 de milioane de euro. Dacă lucrările au fost întârziate, nu am reuşit să vând nici un apartament, însă am rămas cu credite bancare de 3,6 milioane de euro", a afirmat Oprea, care a adăugat că urmează să acţioneaze în instanţă constructorul, respectiv firma italiană Marcora.

Verdi Park este situat în sectorul 2 al Capitalei, între Parcul Verdi şi Lacul Floreasca. Clădirea are 5 niveluri şi cuprinde 11 apartamente.

Toate cele 11 apartamente au suprafeţe mai mari de 92 de metri pătraţi şi costă acum între 285.000 de euro şi 1,6 milioane de euro.

"Aceste preţuri sunt, oricum, reduse la jumătate faţă de valoarea lor iniţială", a mai spus Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici