Proprietarul Formulei 1 a strâns 10,5 miliarde euro pentru un nou fond european de investiţii

CVC Capital Partners, proprietarul Formulei 1, a atras 10,5 miliarde de euro pentru un nou fond de investiţii, aceasta fiind cea mai mare sumă atrasă de o companie europeană de la criza financiară din 2008.

143 afișări
Imaginea articolului Proprietarul Formulei 1 a strâns 10,5 miliarde euro pentru un nou fond european de investiţii

Proprietarul Formulei 1 a strâns 10,5 miliarde euro pentru un nou fond european de investiţii (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Fondul CVC a obţinut astfel, începând din ianuarie, cea mai mare sumă avută în vedere, circa 90% din bani provenind din partea unor investitori în alte fonduri administrate de companie, relatează Bloomberg.

Apax Partners, cu sediul în Londra, a reuşit să atragă pe parcursul a 15 luni aproximativ 5,8 miliarde de euro pentru un fond de investiţii, iar Permira Advisers a avut nevoie de 18 luni pentru a strânge 2,2 miliarde de euro, sub cele cinci miliarde de euro planificate.

"Dacă analizezi evoluţia CVC, a avut un succes mai mare decât alţi manageri de fonduri de mărimi similare", a declarat Jos Van Gisbergen, manager de fonduri la asigurătorul Achmea.

Formula 1 se numără printre investiţiile de succes ale CVC, aducând companiei peste patru miliarde de dolari de pe urma plasamentului iniţial de 1 miliard de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici