Prospecţiuni, compania controlată de Ovidiu Tender, va deschide o filială în Republica Mauritius

Compania Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, intenţionează să împrumute până la 6,5 milioane euro de la Eximbank, pentru investiţii în achiziţia de echipamente seismice, precum şi să deschidă o subsidiară în Republica Mauritius.

681 afișări
Imaginea articolului Prospecţiuni, compania controlată de Ovidiu Tender, va deschide o filială în Republica Mauritius

Prospecţiuni, compania controlată de Ovidiu Tender, va deschide o filială în Republica Mauritius (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor, programată la 10 octombrie, figurează aprobarea unui plafon de 6,5 milioane euro, echivalent în lei, de la Eximbank, pentru credite de investiţii, dar şi a emiterii unei garanţii de stat din partea instituţiei bancare, a cărei valoare va fi stabilită în urma unui raport de evaluare.

Compania arată că subsidiara din statul african va fi deschisă în vederea "derulării unor activităţi specifice în domeniu", fără alte detalii.

Propunerile vor fi discutate la 10 octombrie de acţionarii companiei, conform unui raport remis joi Bursei.

Tender derulează mai multe afaceri în Africa, unde a anunţat că este interesat de diverse sectoare, precum explorarea şi exploatarea resurselor, dar şi serviciile pentru industria extractivă sau construcţiile.

Veniturile Prospecţiuni au scăzut cu 25,8% în primul semestru, de la 149,3 milioane lei la 110,7 milioane lei, iar compania a înregistrat pierderi de 6,1 milioane lei, după un profit net de 27,3 milioane lei din prima jumătate a anului trecut.

Tender deţine 55,7% din acţiunile Prospecţiuni, prin firma Tender SA Timişoara, iar SIF Muntenia are 11,8%.

Acţiunile Prospecţiuni, listate pe piaţa Rasdaq a Bursei, au închis şedinţa de joi în scădere cu 2,22%, la 0,1456 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 104,5 milioane lei (23,3 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici