Provizioanele şi creditele restante şi îndoielnice cresc mai repede decât soldul împrumuturilor

Provizionele constituite de băncile comerciale au urcat, la sfârşitul primului semestru, la aproape două miliarde de lei, nivel dublu faţă de jumătatea anului trecut şi cu 52% peste soldul înregistrat în decembrie 2006, în timp ce creditele restante şi îndoielnice au crescut, în şase luni, cu 81%.

4 afișări

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, creditele restante şi îndoielnice nete au atins 400 de milioane lei, cu 50% mai mult faţă de soldul raportat la mijlocul lui 2006.

În acelaşi interval, creditul neguvernamental a avut o creştere de 44,3%, la aproape 110 miliarde lei, din care finanţările acordate populaţiei au însumat circa 50 de miliarde lei, cu dinamică uşor mai înaltă, de 62,5%.

Creditele de consum rămân principala componentă a finanţării populaţiei, cu un sold de 39,25 miliarde lei şi o creştere de 64% faţă de iunie 2006. Împrumuturile ipotecare şi imobiliare cumulează aproape 10 miliarde de lei, cu 59% peste soldul de la finele primului semestru de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici