Putin: Economia globală va da primele semne de revenire spre sfârşitul acestui an

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, consideră că economia globală va da primele semne de revenire spre sfârşitul acestui an, iar unele sectoare economice îşi vor relua dezvoltarea chiar mai devreme, transmite Ria Novosti.

48 afișări
Imaginea articolului Putin: Economia globală va da primele semne de revenire spre sfârşitul acestui an

Putin: Economia globală va da primele semne de revenire spre sfârşitul acestui an

"Credem că revenirea se va face simţită spre sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2010. Sperăm, de asemenea, că unele sectoare vor vedea lumina de la capătul tunelului pe la mijlocul anului", a afirmat Putin într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Bloomberg, preluat de Ria Novosti.

El a adăugat că Rusia a devenit un participant important la economia mondială.

Putin consideră că stadiul actual al economiei Rusiei este diferit de cel din 1998, când milioane de ruşi şi-au pierdut economiile.

Guvernul rus a iniţiat, deja, un program de relansare economică de 200 de miliarde dolari, finanţat, în principal, cu fondurile provenite din exporturile de petrol. În plus, surse guvernamentale, citate de Reuters, au declarat că executivul va investi încă 900 miliarde ruble (27,4 miliarde de dolari) în băncile comerciale afectate de criza financiară. Cele mai multe fonduri, însă, vor reveni instituţiilor financiare controlate de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici