Putin i-a propus lui Prodi conducerea South Stream, dar acesta l-a refuzat

Premierul italian în exerciţiu, Romano Prodi, a refuzat o ofertă a preşedintelui rus Vladimir Putin, de a prelua conducerea South Stream, un proiect dezvoltat de Gazprom în colaborare cu firma italiană Eni, a anunţat luni o sursă guvernamentală.

16 afișări
Imaginea articolului Putin i-a propus lui Prodi conducerea South Stream, dar acesta l-a refuzat

Putin i-a propus lui Prodi conducerea South Stream, dar acesta l-a refuzat (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu este interesat", a declarat o sursă din cadrul Guvernului lui Prodi.

Prodi se întâlneşte luni cu directorii celor două companii energetice, iar cotidianul rus Kommersant susţine că acestuia i se va oferi conducerea South Stream, o replică după numirea fostului cancelar german Gerhard Schroeder la conducerea North Stream, proiect dezvoltat de Gazprom.

Prodi va fi înlocuit de Silvio Berlusconi în câteva zile, după ce partidul său a pierdut alegerile de la jumătatea lunii aprilie. El a deţinut anterior funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, fiind de două ori preşedinte al companiei IRI. El l-a învins pe Berlusconi în două alegeri şi a avut două mandate de premier.

Kommersant a anunţat că Prodi, în vârstă de 68 de ani, va primi această ofertă luni, în cadrul unei întâlniri cu liderul Gazprom Aleksei Miller şi cu directorul executiv al ENI, Paolo Scaroni.

Cele două companii au format South Stream pentru a construi o conductă ce va transporta 30 de miliarde de metri cubi de gaz rusesc pe an, prin Marea Neagră, către sudul Europei.

Analiştii au estimat costurile acestui proiect la circa zece miliarde de euro.

Scaroni a declarat anterior că Prodi ar fi "o alegere excelentă" pentru a conduce South Stream.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici