Putin: Livrările de gaze spre Europa, prin Ucraina, ar putea fi oprite în iunie sau iulie

Livrările de gaze ale Rusiei către Europa, prin intermediul Ucrainei, ar putea fi oprite la sfârşitul lunii iunie sau începutul lui iulie, dacă oficialii de la Kiev nu vor plăti gazele stocate în depozitele subterane, a avertizat miercuri premierul rus, Vladimir Putin.

16 afișări
Imaginea articolului Putin: Livrările de gaze spre Europa, prin Ucraina, ar putea fi oprite în iunie sau iulie

Putin: Livrările de gaze spre Europa, prin Ucraina, ar putea fi oprite în iunie sau iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gazprom va livra doar gazele plătite în avans. Fără gazele pompate în unităţile de stocare, Ucraina va fi obligată să recurgă la gazele destinate tranzitului", a afirmat Putin la o conferinţă de presă susţinută la Helsinki.

Acest fapt ar putea conduce la sistarea livrărilor de gaze care tranzitează Ucraina către Europa, la sfârşitul lui iunie sau începutul lui iulie, a avertizat Putin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici