Putin şi-a bătut joc de România - analist

Invitaţia adresată României de premierului rus, Vladimir Putin, pentru participarea la proiectul South Stream a reprezentat "o bătaie de joc" la adresa ţării noastre, potrivit analistului Fundaţiei Jamestown din SUA, Vladimir Socor.

30 afișări
Imaginea articolului Putin şi-a bătut joc de România - analist

Putin şi-a bătut joc de România - analist (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă România are şanse să fie inclusă de Rusia în South Stream, Socor a afirmat că declaraţiile premierului rus Vlamimir Putin, care într-o conferinţă de presă din urmă cu câteva luni a lansat României această invitaţie, au reprezentat doar "o bătaie de joc" la adresa României.

"Nimeni nu ia în serios retorica preşedintelui Traian Băsescu, dar asta nu are legătură cu partea economică, însă dăunează României. Putin şi-a bătut joc de România, are acest obicei faţă de alţii pe care îi dispreţuieşte sau pe care îi consideră mai slabi sau mai prejos decât el", a susţinut Socor.

El a adăugat, răspunzând unei întrebări din partea presei referitoare la atitudinea ostilă a Rusiei faţă de România în problemele politice cu Republica Moldova, şi a posibilităţii încheierii unui parteneriat energetic româno-rus, că Moscova nu are niciun interes legitim în Basarabia, dar nici în relaţiile României cu Chişinăul, dar atitudinea lui Băsescu faţă de Basarabia este incorectă.

"Atitudinea Guvernului român faţă de Moscova este corectă, dar este incorectă atitudinea lui Băsescu faţă de Basarabia. Rusia nu are niciun interes legitim în Basarabia, iar România trebuie să evite orice conexare a problemelor dintre România şi Basarabia cu Moscova", a spus Socor.

Vladimir Socor s-a născut la Bucureşti, are cetăţenie americană şi în prezent locuişte în Germania. El este specializat în politica, diplomaţia şi domeniul energetic din statele baltice, Caucaz, zona Caspică, Belarus, Ucraina şi Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici