Radu Berceanu a primit avizul comisiilor parlamentare pentru portofoliul Transporturilor

Radu Berceanu a primit, sâmbătă, avizul comisiilor de specialitate din cele două Camere pentru portofoliul Infrastructurii şi Transporturilor, cu 31 voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi o abţinere.

47 afișări
Imaginea articolului Radu Berceanu a primit avizul comisiilor parlamentare pentru portofoliul Transporturilor

Radu Berceanu a primit avizul comisiilor parlamentare (Imagine: Mediafax Foto)

Berceanu a afirmat în faţa parlamentarilor că intenţionează să reorganizeze, în primele luni de mandat, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin divizarea acesteia într-o companie de autostrăzi şi una pentru drumuri naţionale, să modifice legislaţia pentru licitaţii şi contestaţii până la 1 martie 2009.

"În primele luni, vreau să reorganizez CNADNR-ul şi partea de legislaţie care vizează organizarea licitaţiilor şi depunerea contestaţiilor, până la 1 martie, când începe sezonul în care se poate construi", a spus Radu Berceanu.

El a prezentat în faţa Comisiilor programul de guvernare pentru perioada 2009-2012, care prevede, printre altele, construcţia a 836 km de autostradă, reabilitarea a 5.000 km de drumuri naţionale, deschiderea primilor 54 km din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău în 2009, înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Bucureşti (Otopeni şi Băneasa) şi Companiei Naţionale Aeroportuare Banat (Timişoara şi Arad).

Potrivit lui Berceanu, România are nevoie pentru construcţia de autostrăzi de 22 miliarde euro în perioada 2009-2012, din care două miliarde de euro ar putea putea fi contractaţi prin credite la BEI şi BERD, 1,6 miliarde euro de la Uniunea Europeană, iar proiecte în valoare de cinci miliarde euro ar putea fi realizate prin concesiune.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici