Radu Berceanu, ales preşedinte al Conferinţei la nivel înalt privind siguranţa aviaţiei

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a fost ales, in unanimitate, marţi, de către Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale, preşedinte al Conferinţei la nivel înalt privind siguranţa aviaţiei (HLSC), care se desfăşoară la Montreal, în Canada.

43 afișări
Imaginea articolului Radu Berceanu, ales preşedinte al Conferinţei la nivel înalt privind siguranţa aviaţiei

Radu Berceanu, ales preşedinte al Conferinţei la nivel înalt privind siguranţa aviaţiei (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit unul comunicat de presă al PDL remis MEDIAFAX, asumarea preşedinţiei Conferinţei la nivel înalt privind siguranţa aviaţiei reprezintă o recunoaştere internaţională a importanţei măsurilor luate şi a iniţiativelor propuse în domeniul siguranţei zborurilor de către ministrul român al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, de profesie inginer de aviaţie.

La conferinţa condusă de ministrul Radu Berceanu participă peste 1.000 de reprezentanţi din 190 de state.

Reuniunea reprezintă punctul de reper pentru elaborarea unei noi strategii internaţionale în domeniul siguranţei aeronautice, care va determina reajustarea priorităţilor tuturor statelor membre OACI.

Pe agenda conferinţei se află o serie de subiecte de importanţă majoră pentru aviaţia română şi internaţională precum corelarea reacţiilor instituţiilor implicate în menţinerea siguranţei zborurilor civile, iniţierea unei înţelegeri internaţionale privind schimbul de informaţii pentru siguranţa aeronautică, continuarea activităţii în domeniul protejării datelor, armonizarea regulilor şi proceselor legate de siguranţa aeronautică, susţinerea organizaţiilor regionale de supraveghere a siguranţei aviaţiei, asumarea de către Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale a rolului de integrator, analist şi distribuitor a informaţiei în probleme de siguranţă aeronautică, realizarea unei noi Anexe la Convenţia privind managementul siguranţei aeronautice, îmbunătăţirea sistemului de management al siguranţei aviaţiei civile, printr-un proces de auditare efectuat de către Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale tuturor statelor membre sau analiza funcţiilor suplimentare necesare pentru cutiile negre.

Reuniunea la nivel înalt privind siguranţa aviaţiei a fost precedată de o serie de întrevederi pe care ministrul Radu Berceanu le-a avut cu reprezentanţi ai statelor participante şi ai conducerii Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, printre care Roberto Gonzalez, preşedintele Consiliului OACI, şi Raymond Benjamin, secretarul general al OACI, se mai arată în comunicatul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici