Radu Mazăre: Plajele trebuie să fie la hotelieri

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, susţine că plajele trebuie să ajungă la hotelieri şi fiecare unitate hotelieră de pe litoral trebuie să aibă o bucată de plajă, însă, totodată, ar trebui să existe şi zone de plajă publică pentru cei care nu doresc să închirieze un şezlong.

199 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre: Plajele trebuie să fie la hotelieri

Radu Mazăre: Plajele trebuie să fie la hotelieri (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax foto)

"Părerea mea este că fiecare hotel trebuie să aibă plaja lui în faţă, inclusiv hotelul care este pe malul lacului trebuie să aibă un corespondent de plajă pe partea cealaltă, unde să vină turistul să ştie că umbreluţa vărgată aparţine hotelului cutare sau hotelului cutare. Părerea mea este că trebuie să fie nişte bucăţi de plajă care să fie plajă comunală sau publică, unde să vină toată lumea să-şi pună cearşaful şi aşa cred că trebuie să funcţioneze plajele", a declarat Radu Mazăre, joi, în cadrul dezbaterii despre Legea turismului organizată de Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor.

El a precizat că în prezent plajele sunt subînchiriate de către hotelieri de la operatorii care au câştigat licitaţiile şi consideră că acest lucru nu este firesc.

"Acum nu sunt date lor, sunt subînchiriate la a doua sau a treia mână. Se iau bani foarte mulţi, creşte preţul serviciilor pentru consumatorul final. Eu am un hotel în Mamaia şi în faţă plaja o are nu ştiu cine care a dat-o nu ştiu cui. E nefiresc să se întâmple aşa. Turistul se duce pe plajă şi acolo îi cere pe şezlong cât îl costă camera, sunt şi cazuri de genul ăsta", a explicat Mazăre.

El a mai spus că aşa cum pârtiile de schi aparţin autorităţilor locale sau operatorilor privaţi, tot aşa şi plajele trebuie să ajungă la hotelieri.

"Plajele trebuie să fie la hotelieri. Pârtiile cui aparţin în staţiunile montane, aparţin cumva ministerului? Aparţin autorităţilor locale, aparţin operatorilor privaţi", a precizat edilul.

Radu Mazăre a participat, joi, la Olimp, la dezbaterile Comisiei de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor pe Legea turismului.

Trecerea plajelor în administrarea autorităţilor locale a fost discutată, miercuri, în Comisia de Administraţie Publică a Camerei Deputaţilor întrunită la Olimp, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, susţinând această propunere în condiţiile în care plajele sunt închiriate de societăţi care nu au legătură cu turismul.

Deputaţii din Comisia de Administraţie Publică s-au întrunit, miercuri şi joi, pe litoral, în staţiunea Olimp, unde au analizat proiectul Legii turismului, iar la dezbateri au participet reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai patronatelor şi asociaţiilor de promovare de pe litoral şi ai Ministerului Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici