Raiffeisen, amendată de autorităţile bulgare pentru publicitate falsă

Autorităţile din Bulgaria au amendat subsidiara locală a băncii austriece Raiffeisen International cu 5,58 milioane leva (2,85 milioane euro) pentru concurenţă neloială, acuzând instituţia de credit că a atras clienţi cu o promoţie de asigurări gratuite, care au fost ulterior anulate.

59 afișări
Imaginea articolului Raiffeisen, amendată de autorităţile bulgare pentru publicitate falsă

Raiffeisen, amendată de autorităţile bulgare pentru publicitate falsă (Imagine: Mediafax Foto)

Banca a oferit asigurări de viaţă gratuite în perioada 2004-2007 către clienţii creditului ipotecar, însă "fără a intenţiona să păstreze poliţele", a anunţat luni Comisia pentru protejarea mediului competiţional din Bulgaria.

Comisia consideră că Raiffeisen s-a folosit de oferta de asigurări gratuite numai pentru a atrage clienţii, practică ce afectează atât interese consumatorilor, cât şi pe cele ale competitorilor.

Raiffeisen a fost amendată după ce unul dintre clienţii băncii a depus o plângere prin care a acuzat compania că a anulat poliţa de asigurare de viaţă la doi ani după contractarea creditului ipotecar, fără a-l informa, deşi asigurarea gratuită fusese oferită iniţial pentru întreaga perioadă de derulare a creditului.

Un purtător de cuvânt al Raiffeisen a anunţat că banca va comenta pe marginea amenzii în cursul zilei de luni.

Raiffeisen este al patrulea jucător de pe piaţa bancară bulgară după active, din cele 29 de bănci prezente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici