Randamentul titlurilor de stat continuă să scadă

Randamentul titlurilor de stat continuă să scadă: vineri, titlurile de stat pe 10 ani au fost cotate la 7,79%, de la 7,93% joi.

354 afișări
Imaginea articolului Randamentul titlurilor de stat continuă să scadă

Randamentul titlurilor de stat continuă să scadă

Titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani au fost cotate vineri cu o rată de referinţă de 7,79% pe piaţa secundară, în scădere faţă de randamentul (dobânda efectivă de tranzacţionare) de 7,93% afişat joi.

La începutul săptămânii, rata afişată de BNR a fost de 8,35%.

Potrivit datelor BNR, în cursul zilei de joi au fost tranzacţionate 358 de titluri denominate în lei, cu un volum total de 13,6 miliarde lei, şi două titluri în euro, cu o valoare de 40,1 milioane euro.

La titlurile de stat pe 6 luni, dobânda afişată vineri era de 7,35%, în scădere de la 7,40% cu o zi înainte, iar la cele cu scadenţa la trei ani rata de referinţă a fost de 7,61% faţă de 7,76% joi.

Randamentul la titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani a atins un maxim pe 22 iunie, când a fost de 9,40%, şi a oscilat ulterior în jurul pragului de 9%. Pe 13 iulie, randamentul a urcat din nou mai accentuat, până la 9,24%.

Începând cu 25 iulie, randamentul la titlurile de stat cu scadenţa la 10 ani a scăzut sub 9%, iar pe 11 august sub 8%.

Ratele de referinţă pentru titlurile de stat sunt calculate zilnic de către Thomson-Reuters.

Tot astăzi, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a revenit sub 8%, fiind cotat la 7,98%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici