Rapiţa şi de lucerna de anul viitor ar putea fi compromise din cauza secetei

Culturile de rapiţă şi de anumite furaje, printre care lucerna, ar putea fi compromise din cauza secetei care a împiedicat cultivarea lor în această perioadă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

327 afișări
Imaginea articolului Rapiţa şi de lucerna de anul viitor ar putea fi compromise din cauza secetei

Rapiţa şi de lucerna de anul viitor ar putea fi compromise din cauza secetei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Tabără, seceta a întărit solul şi va periclita cultivarea anumitor soiuri de plante. Nu vor fi compromise însă culturile de grâu, orz sau orzoiacă.

Ministrul a arătat că până la această dată există riscuri privind semănarea rapiţei şi a anumitor culturi furajere, printre care şi lucerna.

"Sunt convins de pe acum că preţul rapiţei va fi unul excesiv anul viitor", a spus ministrul.

Tabără a explicat că pentru mai mult de jumătate din cultura de rapiţă, de peste 860.000 de tone, realizată în acest an există cereri de la companii din Austria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici