Rata inflaţiei a urcat la 1,2% în UE. România se află printre ţările cu cele mai ridicate niveluri ale ratelor anuale

Inflaţia anuală a Uniunii Europene a fost de 1,2% în ianuarie 2021, în creştere de la 0,3% în decembrie, iar în zone euro indicatorul a fost 0,9%, faţă de -0,3% în decembrie, anunţă Eurostat.

1340 afișări
Imaginea articolului Rata inflaţiei a urcat la 1,2% în UE. România se află printre ţările cu cele mai ridicate niveluri ale ratelor anuale

Rata inflaţiei a urcat la 1,2% în UE. România se află printre ţările cu cele mai ridicate niveluri ale ratelor anuale

Cele mai mici rate anuale s-au înregistrat în Grecia (-2,4%), Slovenia (-0,9%) şi Cipru (-0,8%).

Cele mai ridicate niveluri ale ratelor anuale au fost înregistrate în Polonia (3,6%), Ungaria (2,9%) şi Cehia (2,2%) şi România (2%).

Comparativ cu decembrie, inflaţia anuală a scăzut în trei state membre, a rămas stabilă în şase şi a crescut în optsprezece.

În ianuarie, cea mai mare contribuţie la rata anuală a inflaţiei din zona euro a venit de la servicii (+0,65 puncte procentuale, pp), urmate de bunuri industriale neenergetice (+0,37 pp), alimente, alcool şi tutun (+0,30 pp) şi energie (-0,41 pp).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici